Syd- og Sønderjyllands Politi – reference 2018-01-31T10:07:56+00:00

Project Description

Four Cast stole og Four Mat borde, Four Design
Four Cast stole og Four Resting bord, Four Design
Caravaggio pendler, Lightyears
Four Cast stole og Four Resting borde, Four Design
Four Cast stole og Four Mat konferencebord, Four Design
Specialfremstillet opbevaring, Fumac
Specialfremstillet gavlbord, Four Design
Møderum med glastavler fra Chatboard
Kantineområde med Four Cast stole og Four Eating borde, Four Design
Four Cast bænke til venteområde, Four Design

Indretning af Syd- og Sønderjyllands Politi

Den nedslidte politigård i Esbjerg gennemgik en omfattende udvendig renovering i 2011 – og i 2013 gik man i gang med den indvendige transformation. Resultatet er en opgraderet station, der lever op til tidens krav i forhold til både akustik, indeklima og indretning.

Som foreskrevet gik opgaven i udbud som Scan Office vandt og vi kunne dermed gå i gang med at sætte præg og skabe sammenhæng på hele den gamle bygning. Fra kælder til kvist. Fra ventefaciliteter til vicepolitidirektørens og politidirektørens kontorer.

Hele den gamle bygning havde gennemgået en totalrenovering såvel ude som inde. Og eftersom politiets arbejde i regionen tidligere havde været fordelt på flere adresser rundt om i byen, blev de nu samlet her, hvor der blev skabt plads nok til alle ved at bryde vægge ned og erstatte de traditionelle cellekontorer med større, åbne rum med fleksible arbejdsstationer og mindre mødelokaler. Denne opbrydning understøttes af en række spændende løsninger, der blandt andet omfatter transparente glasvægge, der fungerer både som opdeling og som tavler samt specialdesignede reoler fremstillet med henblik på de særlige behov der var for arkivering og opbevaring.

Samtlige lokaler i bygningen var i spil: Mødelokaler, direktionskontorer, venterum og kantine, hvor ikke mindst kantinen var et centralt omdrejningspunkt der både skulle kunne anvendes som kantine og som mødelokale ved større arrangementer. Det stille særlige krav til indretningen der skulle være både funktionel og fleksibel, som blev løst ved hjælp af rumdelere og en kombination af store og små borde, der kan sammensættes alt efter behov.

Alt i alt fremstår politistation i Esbjerg i dag både moderne og imødekommende. Der er tænkt i bedre sammenhænge og større tilgængelighed – og så for offentligheden. Og så er den tidligere lidt mørke indretning blevet udskiftet med lyse parketgulve, linoleum i lyse toner samt hvide vægge med markante kontrastfarver og møbler i klassisk dansk design, som bringer politistationen godt ind i det nye årtusinde.

Referencer